Esmaspäev, 15.02.1999

Varahommikul Irkutskis. Elektrirongiga sõit Sljudjankasse ja sealt tellitud bussiga Nilova Pustõni ja Hoitogoli vahelisele teele

Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord

Terje:

Lennukisõit väsitas ära. Välja midagi ei näe. Minu päeva algamisega on segane lugu. Eesti aeg on 23.50, kohalik 4.50 kui lennuk maandus ja kellad õigeks sättisime (Moskva ajast 5 tiiru edasi). Grupp on õige loppis nägudega.

Õues –7, nagu meile teatati. Lund on. Ilm on mõnus.
Pagasi saime kenasti kätte ja pakkisime lõpuks kilekotid laiali. Mõned pesid isegi hambaid (nimesid ei nimeta K…). Kotid kaalule – Einar 41, Gunnar 40, Toits 34+saag, Siim 35 Alex 33, Kelly 24-25, Kristel 23, Terje 27, Tõnis 30.

Kella 7 – poole 8 paiku saime bussile, vaksalisse. 9.30 läheb rong. Ja läkski. Elektritska. Sihuke uni tuli. Mul ja Tõnisel oli varustus korras. Teistele jagas Einar kassid laiali ning läks lahti passimine. Said suusad, said kassid paika pandud. Nad suutsid hoolimata sügavast ööst kõvasti süüa vitsutada.
Baikal ja mäed, aina kõrgemaks. Kenad Siberi külakesed. Tunnelid. Pikalt mööda kaljuranda.

Kell 12.30 olime Sludjankas. Buss on läinud (12.00). Einar ja Tõnis  otsivad ja uurivad muid variante. Meie peldikut. Eks näis mis edasi saab. Esialgu tahaks ainult magada. Liigutused on muutunud väga plastilisteks (aeglasteks). Kotid on ka raskekesed, eriti poistel.

Koordinaadid:

  • N 51,42, E 101,37

Poisid tellisid telefoni teel kohalikust autobaasist bussi – hind 1500.- rubla. Läheb loosi. Muidu peaks homse hommikuni passima. Magatakse. Lõpuks tuli kolme paiku buss. Tervenisti meie päralt. Vahel võeti ka hääletajaid peale.
Siim magas luksuslikult tagapingil. Teised üritasid, kuidas said.Mina ei raatsinud magada. Vahel siiski jäid silmad kinni pilgutamise ajal. Burjaadi vanamees ajas juttu, neil lehmad – elavad ära, venelased nälgivad. Karvased lehmad jalutavad lumes.

Kell 15.00 Buss, külma –3C
15.30 seisame Kultukis, võtame bensiini.
16.30 Tunka rahvuspark, miilitsapatrull 44 km Shulutõ küla (Burjaatia piir?)
19.00 Lõpp-punkt.

Matk on algamas

Pimedas kohale. Ei sõitnud üles metsarajale. Kotid maha, selga ja ilge tempoga jooksu telkimiskohta otsima. Kell on 7. Grupp on tubli – telk püsti, pajad välja, lõke ülesse. Kähku läks. Telk sai väikeselt ülesse, ei mahu ära. Seitse risti telgis tagant poolt Toits, Gunnar-Terts-Tõnis, Siim-Kristel-Aleks, meiega risti Kelly-Einar. Külm ööbimine, kohe lume peal, matid. Meie kottkonnal oli igatahes külm, mõnest kohast matid ära. Alex norskas, köhiti – mõned ka magasid.

Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord