2017 Fan

Mägiköögi võrratud road ja haigus, mida üheskoos põetud ehk kuidas me kolme suure mäe all …….. käisime

Saatesõna
Jutt on kirja pandud haige inimese poolt ja räägib haigetest inimestest, kellega samastumiseks tuleks lugemist jätkata peale seda kui olete oma kehatemperatuuri tõstnud vähemalt ühe kraadi võrra. Kaasnevad sümptomid (köha, nohu, iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kopsupõletik jne) võite vabalt valida ise. Tekst on seda kõike arvestades aeglane, ilma keeruliste mõttekäikude ja topeltkiillauseteta (rindlausete moodustamist limiteeris juba reisi sündmustik ise).

Teksti koostamisel on refereeritud Tervemõistuslike Inimeste Assotsiatsiooni aastakongressi materjale, mis peaks looma laiema akadeemilise tausta toimunule. Oli ju selleaastane kongresse pühendatud paradoksaalse käibetõe „Lollid õpivad oma vigadest, targad teiste vigadest“ ja sellest tulenevate järelduste „Targad õpivad lollidelt. Lollid on targad, nad mõtlevad asju välja (vahel muidugi ebaõnnestuvad, kuid saavad tasutud kogemusega)“ analüüsimisele.

Ja kui tõepoolest jaksate kõik järgneva läbi lugeda, siis võite endid auga pidada spetsiifiliste vaimsete vajadustega inimeseks. Ja kui seejärel mägedesse tikute, siis peate tunnistama ka enese spetsiifilisi füüsilisi vajadusi.

Matkapäevik