16.juuli 2006.a. Rong

Matka avalehele | Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord

Toidukordade pakendamine

Pille: Venemaa ilu näeb rongiaknast kõige paremini – raudteejaamad on konkurentsitult kõige kaunimad hooned kogu maal.

Krasnoufimski raudteejaam

On nii kiire! Toitude pakkimisega kaasnev pardakk teeb selgeks, et rongisõit on liiga lühike, ei ole kõige vähematki lootust, et me saaksime kõik vajaliku tehtud. Prioriteedid tuleb paika panna, alustame suure kiiruga uue bridžiraundiga.

On levinud eksiarvamus, et on võimatu kahe nädala jooksul ära süüa 8 kilo suhkrut.

Lääne-Siberi madalik on madal.

Lääne-Siber

Sõitvast rongiaknast Irtõši ja Obi pildistades jõuaks igaüks järeldusele, et raudteid ümbritseb ilmselgelt liiga suures koguses poste ja elektrikilpe.

Meelis: Ostame Omskis õlut ja alustame bridžiga. Lõuna ajal ostame perroonilt ka süüa ja õhtul pakime toitu ning jagame grupivarustust. Vastakaid arvamusi tekitab söögikorras ettenähtud kruupide kaasavõtmise vajadus. Karin näitab siinjuures kõrgemat pilotaaži. Korduva grupivarustuse ümberjagamiste käigus sai Karin korduvalt ülesandeks mahutada oma kotti teekann. Varustuse jagamise lõppedes oli teekann asendunud maitseainekotikesega, kruubid menüüst eemaldatud ja lauake kaartide laialijagamiseks lage. Osa seltskonnast alustas samal ajal soengute sättimisega. Eriti kaunis ja ebapraktiline tuli välja Paša poolt Karinile tehtu, kus punutud patsidega kaasnes pealaele keeratud õhuline lokirull. Kuna kaardid Einarile pakkumisõigust ei andnud, pakkus ta Karinile, et kannab tema esimest söögikorda tingimusel, et lokirull esimese söögikorrani säilib. Samuti pakkumisõigusest ilmajäänuna ning Einari poolt tehtud pakkumisest inspireerituna pakkusin ennast Karini viimast toidukorda kandma tingimusel, et lokirull samuti selle söögikorrani säilib. Mõlemad pakkumised lükati tagasi ja järgmises jaotuses kaardid lauda pannud Einar asus lokist patsikesi punuma.

Liikuv juuksuritöökoda

Tähelepanek: kui riiulile lisada kirka ja seejärel Einari mustad toidunõud alla kukuvad, siis see tähenda, et riiul on täis. Paneme nõud tagasi ja ootame kirka kukkumist.

Ootamatult avastasime, et saabumas on viimane öö rongis. Lõpetame mängu ja asume ootamatut avastust vanakese maitsmisega tähistama ja valgustatud monarhia saavutamise võimalusi arutama. Vahemärkusena olgu öeldud, et vanake maitses hästi. Käepäraste vahenditena kaalusime kõigepealt paar kubrikut edasi elavate poolakate kaasamist. Algul pidasime vajalikuks vaid naiste kaasamise, kuid selle seisukoha väljaütlemisest tekkinud elava mõttevahetuse tulemusel leidsime, et pikemat perspektiivi silmas pidades on vajalik ka poola meeste osalemine. Öösel ostsime perroonilt õlut juurde ja tundsime ennast seejärel nagu Gena ja Potsataja ühes isikus. Keegi tegi ettepaneku pikemaks rongisõiduks edaspidi, sest kohustuslike toimingute kuhjumisest lühikesel sõidul ja sellest tulenevast pidevast kiirustamisest oli kõigil kõrini.

Matka avalehele | Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord