21.juuli 2005.a. Doroškoli järv

Matka avalehele | Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord

Ületame orgu laiali valgunud Koni-Airõ jõe peavoolu mööda jõkke langetatud palki turnides. Vapramad teevad seda ilma jalanõudeta. Osavaim on Sveta, kes pääseb erinevalt Tanelist praktiliselt kuivalt. Kuivale maale jõudnuna viskame kotid maha ja sätime ennast tõusuks piki Joldo-Airõ orgu Daraškoli järve äärde. Sveta jalutab pisut allavoolu, varsti järgneb talle ka tema seljakott, mis kenasti veepeal püsib (ilmselgelt liiga kerge!). Asjad, mis pidid märjaks saama jõe ületamisel, said seda nüüd.

Jõeületus Koni-Airõ-l

Vaade Daraškoli järvele oli hoolimata vihmasajust matka parim.

Doroškoli järv

Asume ületama mingit ojakest, mis alguses tundub tõotavat kuiva läbimist. Viimasel hüppel siiski libisen ja lendan koos kotiga jõkke. Kaldalt ulatuvad teisel kaldal laagerdava grupi abikäed. Panin koti kaldale ja läksin jõkke tagasi, nüüd oli teistel juba lihtsam. Kuna minna oli veel natuke, siis märgi tossusid saabaste vastu ma vehetada enam ei viitsinud. Järve teises otsas peame ületama 1-5 m läbimõõduga rahnudest koosneva rusunõlva.

Kohati oli rusunõlv selline

Väga tülikas. Enne potentsiaalset laagrikohata astun võsas mingile juurikale ning talvel murdunud ning kolm kuud kipsiga ravitud pöialuu annab tugavalt tunda. Aiman halba. Õhtul on jälle Taneli kokanaat ja jälle on väljas kõik võimalikud sademed. Sitt päev.

Meremeeste kokanaat

Matka avalehele | Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord