Eelmine päev Avaleht Järgmine päev
13.08.2007, esmaspäev. Tsivilisatsioon, bussisõit Barnauli

Hommikune ärasõit läheb sujuvalt, ka piirpunktis ei ole meil probleeme, Võssotniku omad on meie dokumendid korrektselt vormistanud ja loksume edasi, Barnauli poole. Barnauli jõudes on meil rongini mõni tund aega, sätime ennast raudteejaama ees olevasse parki, kuivatame asju ja sööme-joome. Vahetustega käime lähikonnas olevaid poekesi läbi kammimas ja endale rongi toitu kaasa ostmas. Rongis selgub, et hoolimata esialgu väga suurena tundunud mahlakogusest, saab see juba samal õhtul otsa ja jääb puudugi.

    Ajame end 5.00 üles, ca 6.30 saame lõpuks sõitma. Sealjuures väärib märkimist, et Einar kes Barnaulist Tjunguri sõites oli istunud esiistmel, oli tagumise ukse avanedes vupsti istme peal ja keeldus välja tulemast. Asjade pealelaadimine lõppes sellega, et mul tuli istuda esiistmele ja esimesed 20 minutit polnud tõesti vigagi. Seejärel hakkas auto kiirest sõidust tulenevalt maha jahtima ning teatavasti asjad jahtudes tõmbuvad kokku. See jaapanlaste poolt toodetud sõiduk aga muutus lühemaks rohkem kui oodata oskasin. Või õigemini toimus kõik loogiliselt, sest kõige rohkem tuule käes jahtuv auto esiosa tõmbus kokku vähemalt 70 cm lühemaks ning äkki polnud jalgu enam kuhugi panna. Ka tagaosas olevat lühenemine olnud märgata kuid jäi siiski talutavuse piiridesse.

    Hommikusööki sõime mingi risttee pelmennajas. Tegelikult koosnes hommikusöök peamiselt mahlast, mida meie dehüdratiseerunud organismid ohtralt vajasid.

    Peale hommikusööki oli ilmne, et Liidi riided ei muutu talle niipea parajaks. Särk lotendas möödasõitvate autode tuules ja pükse tuli kahe käega kinni hoida, et need alla ei kukuks. Pakkusin abi tingimusel, et me vahetame kohad. Õnneks oli Liidi nõus ette istuma ja juhiga maailma asju arutama. Otsisin välja matkapükste rihma ja keerasin tagaistmele magama.

    barnaul (93K) Barnaulis olime 18.15. Laotame oma asjad jaama taha parki kuivama. Seejärel läksime Einari ja Evaga süüa ostma, püüdes eelnevalt kõigi soove täpsustada. Dehüdratiseerumine ei olnud ikka veel lõppenud ja enamus tellitust oli vedel, õlut ei tahetud. Peale söögiorgia lõppu lähevad Liidi ja Meelis Vind veel korra poodi ja toovad veel kotitäie mahla, natuke tomateid ja soolast vorsti.

    Rongi peale minekul viisime vagunisaatja endast välja ja napilt pidid kaks meist leppima voodipesust ilmajäämisega. Kuidagi oli juhtunud nii, et internetist pileteid ostetud piletite väljavõtmisel trükiti kuuepeale 4 piletit. Nagu alati toimus vaguni sissepääsu ees tunglemine ning kui üks pilet Vind Liidi nimega oli ette näidatud, hakkas vagunisaatja järgmise puhul protesteerima, et Vindi nimega piletit on ta juba näinud. Seejärel andsin ka oma pileti ja siis ärritus vagunisaatja juba silmnähtavalt. Ka Meelise nimega piletit oli ta juba näinud ning ülevaade seltskonna nimedest ja arvust kadus. Lugedes üle piletite arvu, sai ta kokku neli. Lugedes kokku seljakottidega inimesed sai ta kokku kuus. Sealjuures oli pooltel piletitel kirjas nimi Vind ja pooltel Meelis. Lõpuks lasti meid siiski vagunisse, kuid väljastoimunu kompenseerimiseks teatas vagunisaatja pesujagamisel, et kuna meil on ainult neli piletit ja väljastatud pesukomplektide arv peab langema kokku piletikontsude arvuga, siis rohkem kui neli komplekti meile ette nähtud ei ole. Lõpuks saime siiski kahe muutujaga võrrandi, mille vastus pidi näitama pesukomplektide arvu, vastuseks 6. Ja õhtul sai kogu mahl otsa.

    Eelmine päev Avaleht Järgmine päev