28.02.2000 kell 21.10

Vahuri esimene öövahtkond

Olen tänaöine esimene tulevahtkond. Öörahu on väljakuulutatud. Igavuse peletamiseks üritan midagi kirjutada.

Magama jäämine toimub nagu ikka mõnusate rõvedate naljadega, huumor päevaste sündmuste üle. Järgnevalt tooksin mõningaid näiteid.

VÄIDE Toitsil on laiad õlad ja peenike puus ja ei tea kui pikk ta delnjaska on.
TÕESTUS Toits koorib ennast munadeni paljaks.
RAHVAS ovatsioonid
(refereering pikast mulast)

Naide 2.

KOLL: mul on hea naine ja (loeb näppusid pihku surudes tema omadusi…), aga vahest on ta nagu II kursuse tudeng….
Kogu seda mula on siiski üsna raske kirja panna. Väikese ettekujutuse võite saada, kui astute õhtusel ajal näiteks Krooksust läbi. Selline mõnus sumin eks ole. Meil siin on kõigest üheksa inimest ning umbes pooled moodustavad sellise sumiseva osa. Teine pool üritab samal ajal vaikselt magama jaada. Eks sellele suminale annab volumit aeg-ajalt telgis ringi tiirlev tassike teed Strohiga. Sellest on tekkinud selline püha rituaal enne magama minekut, nagu Kolli jaoks mõnus sittumine (üks tänaseid suuremaid arutelusid oli "erinevad tehnilised lahendused sittumise mugavuse tõstmiseks").

Kuna päevad on siiamaani suhteliselt rasked olnud, siis umbes veerand tundi pärast viimast tassikest teed saabub vaikus.
Nii on see olnud juba 6 päeva. Ja juba kuuendat õhtut järjest lõhestab Altai mäestiku õhtust vaikust vali ja järjest valjenev NORSKAMINE. On valja kujunenud teatav harmooniline häälitsusteos. Norskamist alustab reeglina Ljoha, olles ühtlasi ka suveräänne peasolist. Kristinka, kes magab tema kõrval, on väga hea muusikalise kuulmisega, aitab Ljohal teatavate vaheaegade tagant küünarnukiga äsades õiget takti pidada. Peasolisti toetavad tema tegevuses erinevatest telginurkadest ka Koll ja Toits. Ülejäänud meeste panus on suhteliselt tagasihoidlik (muusikaline kuulmine ja hääl ei vasta nõutud tasemele). Naishäälega toetab vahest ka Kati. Asjatundmatu jaoks võib see kontsert olla üsna hirmus. Näiteks, täna nägi Einar jänest, kes pages kontserttrupi eest sama kiiresti mäest üles, kui nemad mäest alla.
So tasakesi hakkab minu ahjuvahtkond otsa saama. Järgmine kirjavälgatus järgmine ahjuvahtkond.

Eelmine päev
Järgmine päev