6.märts 

Kristel

t. kell 8.00 -7C
õhtul -11C
Kõrgendik kuskil Joldo jõe orus

Öö möödus õndsas soojuses, peale 3 külmööbimist tundub küdev telgiahi tõelise õnnistusena. Hommik on selge, päike veel meieni ei ulatu.
Hommikusöögi teemaks on endiselt laviinindus. Vastu on võetud otsus, et see kelle käes on labidas (st.mina) ei tohiks laviini alla jääda.
Tehakse juba plaane: tõus kuruni v.üle selle (see viimane on suhteliselt ebareaalne) Einar parandab Kati suuska ja Vahur hakkab kepile rõngast panema... Alex parandab priimust... Toits õpetab...
Priimus ei põlenud mitte (vaba tõlge sõnast: "meeste suguorganit", ) porganditki. Kõik head nõelad on juba ära söödud rem.komplektist. Läheb priimuse katsetamiseks- uskumatu- TÖÖTABKI. (kell 17.50 - tegelikult ikka ei tööta küll!)

Päevateekond algab isegi meie kommete kohaselt liiga hilja -11.30 & nägu laumängus tsirkus -järsk sikk-sakk laviinijälgedega nõlval. Lisaks boonusena põlvini ulatuv märg lumi. Rühime vahetustega a 10 min. Kes rohkem jõuab, teeb rohkem, kes üldse ei jõua (rasked seljakotid ja tagasilibisemine märjal lumel nõuab erilisi pingutusi.), moodustavad nn. "koomaklubi" rivi lõpus.Päike lõõmab nagu maikuus, ninad, põsed ja kõrvad kärssavad ja higi voolab ojadena. Enamus on ennast Tesitiniga (tsinkvalge kreem) sisse määrinud, nii, et meenutame kampa kaameid kooljaid, kes kõigele vaatamata kangekaelselt edasi rühivad.
Eriti järsu ja vastiku lõigu keskel annab Kati lapitud suusk järgi ja läheb lihtsalt pooleks. Vahetame seljakotte ja Kati jätkab vapralt 1 suusaga. Mina nii vapper ei ole ja kirun ning kaeblen tohutu koorma all (mis nipiga on väike Kati siiamaani meiega võrdselt sammu pidanud?), jään kõige viimaseks ka.
Lõuna ei tule ega tule, aga lõpuks jõuab siiski kätte koos kondenspiimaga- mmm...

Pakime kotte veidi ümber ja jätkame tõusu.
Laagripaigaks valitud esimeselt laugelt kohalt avaneb vist siiani kõige kaunim vaade ümbritsevatele valgetele tippudele, loojuva päikese värvidemängule nende kohal, langeb orule metsatäppidega, tänasele päevateekonnale ning teisel pool 3 erinevat kuruvarianti homseks.
Vist esimest korda võib jalutada ringi ilma põlvini lumme vajumata.
Priimusel sulab esimene ämbritäis lund teeks- juba eilsest alates on rahvas suurtes kogustes lund tarbinud- põhjuseks ilmne vedelikukaotus tõsiste tõusudega seonduvalt.
Vahur läks kuru luurama, osa rahvast vaidleb elavalt kaartide üle, kuna iga kaart näikse erinevat infot andvat. Koll püüab Kati suusale elu sisse puhuda. Einar ja Gunnar putitavad hommikul parandatud priimust. Toits, kes pakkus ennast kokanaati, kaevab Aleksiga telgiauku ning Kati ja Kelly asjatavad õhtusöögiga.

Kati

Õhtul tõuseb lõunapoolse oru ja mägede kohale pilvitus, mis õnneks piisavalt kõrgel. Ennustatakse, kas see muudab mitmeid päevi kestnud ilusa ilma millekski muuks.  

Eelmine päev
Järgmine päev
Päeviku avaleht