01.märts 

Vahur

Suur Lebotaa päev

Alustama peab tänasest ööst. Nagu teada meie esimene kuruületamine ebaõnnestus. Tagasi laagripaika jõudes selgus ka järgmine halb tõsiasi - tänane tuleb külmööbimine, märg külmööbimine. Õhtul üritasime ahju installeerida, kuid pärast esimest ahjutäit puid hakkas telgikatus tilkuma. Torm oli öösel vägev. Isiklikult ootasin huviga, millal telk kaela kukub. Telk pidas suure plaginaga siiski vastu. Küll kukkus aga ahi keset ööd mulle jalgade peale. Seltskonnast värvikama elamuse sai Koll, kellele torm kogu öö jäätunud telgiäärt vastu nägu peksis. Fortuna tahtel, näpuviskamise tagajärjel, pidi ta kõige äärmine olema.

 Hommikul ärgates oli telgis -12ºC. Külma üle ei kurtnud siiski keegi. Kokanadil oli natuke raskusi saabaste jalga saamisega. Pärast mõningat punnitamist omandasid jalad külmunud saapa kuju. Õnneks oli ka torm pisut vaibunud. Kella seitsmest tuli Einar uuesti telki ja teatas suhteliselt rõõmustava uudise - "Täna on puhkepäev"  ning seadis öösel ümberkukkunud ahju taas töökorda. Matkaseltskonna rõõm oli suur. Öisest külmmärgkülmööbimisest olid kõigil magamiskotid ligamärjad. Nii oligi päeva esimeseks asjalikuks toimetamiseks magamiskottide kuivatamine.

Peale hommikusööki kolis kogu seltskond tagasi telki,  010300 (39K)öösel kangeks jäänud konte soojendama. Väljas oli tõsiselt vastik ilm. Tugev tuul, lumetorm, -18ºC….. lumetorm, päeva peale siiski ka päikesepaistet.
Õige varsti magas kogu seltkond. Nii kuni lõunasöögi toimkonna lahkumiseni. Enne seda tõi Genka 2 tahvlit ?okolaadi, mis ovatsioonidega vastu võeti. Tekkis isegi mõte, et sooja süüa pole vajagi. Mõtteks see siiski jäigi. Õige varsti peale kokanaadi lahkumist alustasid Toits, Genka,  Ljoha ja Koll tuhande tagumist. Ülejaanud seltskond lihtsalt lebotas.
Peale lõunasööki jätkas kaardinelik kaartide tagumist. Mina ja Kelly tõime õhtuseks toidutegemiseks hagu. Enne seda, aga korjasime seedrikäbisid- õhtul hea krõbistada.
Kaardimängu võitis Beketov, misjärel kogu kaardiseltskond v.a. Toits (ravis oma kandu- grupi arstid panid talle ajautise liikumiskeelu) suundus küttepuid tegema. Kats ja Beketov ka süüa tegema. Ülejäänud rahvas järjekordselt lebotas.
Vahemärkusena olgu öeldud, et peale hommikusööki tekkis Ljohal geniaalne äriidee- ehitada lumest koobas, mis oleks multifunktsionaalne:
1. kui telk maha põleb, leiavad tema ja Kristinka seal peavarju (meesolevuste ürgne instinkt),
2. seda on voimalik peldikuna kasutada- koopa kõrgusest lähtudes, peab lamades sittuma (sittumise uus tehniline lahendus),
3. Toits võib seal mediteerida (austusavaldus meie jeremiidile),
4. Lihtsalt külastaja peab maksma 5 $ (kurat)
Idee missugune, ainult nagu iga uue ettevotmise puhul, vaevasid sedagi stardiraskused (ilmselt kehv reklaam).
Peale õhtusööki vajus rahvas üsna kiiresti telki. Teiste hulgas ka Koll, kes resoluutselt teatas oma otsusest- mitte ääres magada. Täna öösel me kütame telki, nii et minul vahet ei olnud.
Enne magama minekut väike tee piiritusega, väike sumin  ja varsti rahvas magab. Selline nägi välja meie 10. matkapäev. Kahju on muidugi, et ei saanud kuru ületada, aga sellise ilmaga ei ole vist ka mõtet. Isegi kui päris Beketov hästi järgi mõtleks,ei leiaks ta selle mõistliku olevat. Niisiis oli see üks suur lebotamise päev, ei mingeid paraolümpiaid jne.
Näis, mis homne päev toob.Tahaks ikka kurule jõuda. Kell 21.45 on  väljas mõõdukas torm.
Eelmine päev
Järgmine päev