Hibiinide suusamatk, märts 2004.a.

Kolmapäev, 04.märts 2004.a. Väljumine Tartust kell 5.30. Eurolinesi bussiga. Buss ja ka bussijuht on vene omad, suuremat see meid siiski ei sega.

Narva piiril möödub kõik OK. Enne piiri jagab bussijuht viisade vahelehti. Üldiselt on suurel venemaal nii, et kõik paberid tuleb ära täita, võtta võimalikult rohkem pitsateid alla ja siis on puhtam, kuivem ja muretum olla. Meie neid vahelehti ei täitnud, uskusime, et reisibüroost antud on samasugused, mida nad ju sisuliselt olidki ja pääsesime piirist üle. Piiterisse jõudsime kell 14.15. Sveta on meil vastas Balti vaksali juures. Registreerime enda kohalolu venemaal, tädike hoiatab, et viisade vahelehtedega on mingi jama. (Vahelehtedest siiski mingit jama ei tulnud, kuid soovitust edaspidiseks vaata ülaltpoolt). Piiterist ostsime juurde mõningaid puuduolevaid ja vajaminevaid asju ja lühikese aja saime ka ringi kolada. Kell 17.50 ronime Laadoga vaksalis rongi peale.


Nutt ja hala :-)

Dima:
5.35 "Maltsiki, mõ uze pojehali" lausus bussijuht ja alguse saigi meie matkaekspeditsioon. Täielik lugupidamine geogr. rebastele Meelile ja Liisile, kes olid saabunud perroonile meile lehvitama. Kohtumiseni Tartu ja ootame sind Hibiin.
Nii-Nii- värske kirjandus – peamiselt aja saabub. Annega saadeti meile kaasa ka Bonaqua. Las ta siis tuleb pealegi. Piirivalvur küsis, et kas Lauri on meiega ühes kambas, sest enamus magavad passide tagasitoomisel ja Eesti piirivalvur on sunnitud eesnimedega meie matkaseltskonnaliste poole pöörduma.
2lk Piiterist vaja juurde osta:
Tikke
Haaknõelu
Nõudepesuvahendit
Bensiin
Lapsa
vesinikutabletid
Aga kes siis üldse on matkale tulnud?
Anja – isegi jäätist ei suutnud osta ):
Darja – tavaliselt esineb isikunime Laura all
Masha – teist põlve juba matkaja
Sveta – tütarlaps, kes pidavat Peterburis liituma
Danila – üks kolmest saarlasest
Kostja – mees vagunist
Ivan – mees omal kohal
Roman – teine kolmest saarlasest
Dima – see olen mina, kolmas saarlane


Liiklusummik – tähendab Peterburi. Igaühelt koguti 200 rub – metroo+toit 500 rub – registr. Registreerisime viisad ? 10 $ - 90 $ Platskaardi linad 350 rub.
Linna peal käies päeva eredaim hetk avanes pontðikubaaris, kus leti ääres olevasse kohvianumasse veeti kohvi juurde tagant köögist ämbriga. Samas pidi tädi äärepealt üle valama, aga eks tabasin seal professionaali silmamõõtu. Igor parandas, et tegu ðeffide kohviga.Sveta:
Õhtul rongis Meie vägilased on kõik nii väsinud, et magavad ja isegi ei norska. Aga siiski siiski. Õnnestus mul täringus viimase viskega saada kolm ühte ja 290 punkti (Dima) 22:00 Lodeinoje Pole ja Podporozje on sellised linnad, kus ma pole oma elus käinud, ehhki nad on Leningradi oblastis. Sai restoranvagunis käidud, seal menüüs oli üks asi, olemasolevat – teine, ja toodi kolmas. Pärast Vanja ja Dima mängisid põtru Ladoga heeringat müüvate tädide vahel. Ja nüüd, tagasi tulles, osutus, et kõik, kes magasid, magasid ennast reipaks tagasi ja on nõus keelelisi küsimusi arutlema … Keel ei ole nali!


Darja:
Õhtul rongis: Nüüd on arutelu sujuvalt kandunud põllumajanduse teemadele. Jaan on opositsioonis ja radikaalne nagu ikka. Jube närviline on õhk igatahes... Tamm just päästis olukorra, küsides, kas tegemist on 0-hüpoteesi või sisuka hüpoteesiga. Kuni siiani on minu seisukohalt olnud mõnus uimane ja päikeseline päev. Sai palju söödud ja magatud:) Oeh, Jaan parandab endiselt maailma ja meie, tohlakad, ei võta teda kuulda... Pole aru saanud, kas siia päevikusse tuleb ka oma nimi kirja panna selle laimujutu alla, mis sai kokku kirjutatud...? Segaduste vältumiseks: Darja. Ja veel: raudteerööpad lõikuvad igal 11. kilomeetril.

Järgmine päev

Esileht