17.veebruar 2000

Kristel:
Vaba lava:

Piir on ületatud &  9 inimest vennastuvad 1. kupees. 2 veini & 1 viin on oma õige koha leidnud. Meenutatakse möödunud aegu & tehakse plaane tulevikux, homsex. Piir läx maxma ~200 rblli [altkäemaksu vene piirivalvurile]– sest deklaratsioon sai väidetavalt valesti täidetud või ära kaotatud või mida iganes. Antaxe klaasid – saab vist tsaikuud...

Einar.
Altai matka lugu. Seletuskiri.

Et nüüd kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada juba kaugest minevikust. Juba Sajaanide matka ajal sai arutatud võimalikke tulevikuplaane ja Altai kui järgmine aste edasi leidis meie plaanides oma koha. Vahepeal vilksas küll kitsama ringi plaanidest läbi ka suusamatk Kaukaasiasse. Nii ongi viimane aeg möödunud matkavarustust ja toitu kokku ajades.

Viimaste hetkedeni oli ebaselge täpne kaasatulijate arv, nii mõnigi ähvardas mitte kaasa tulla, kuid läbirääkimiste tagajärjel oleme me siin, 9 matkavenda ja -õde.

Piletid said ostetud Tapa raudteejaamast paar nädalat tagasi, Üle ootuste kalliks läksid Moskva-Barnauli rongipiletid, makstes platskaardikohana u.1200 krooni. Tagasisõidupiletid on kavas osta Moskvast.

Hommikul jõudsid minu juurde Tapale Gunnar ja Toivo. Tundub, et seljataga oli juba raske rongisõit Valgast Tapale, igatahes mõlemad vennad kõigepealt puhkasid veidike ja lasid silma looja. Kuna Edelaraudtee korraldas hullusid päevasid ja Vahur ei mahtunud Tartus ühekroonisele rongile, siis pidi ta tulema Rakvere kaudu bussiga. Mingil hetkel jõudsid Tapale ka Mait ja Kati.

Moskva rong ootas meid, õigemini küll meie teda, Kristeli ja Aleksiga ja nii me sõitsimegi Moskva poole. Nii nagu eelpool mainitud, Vene piirivalve ootas meid ebameeldivusega. Nimelt ei olnud Kati deklareerinud vene rublasid, mis tal rahakoti vahel olid ja vene tollimees avastas need sealt. Kõigepealt tehti karm nägu pähe ja öeldi, et tuleb rongi pealt maha ronida ja protokoll koostada ja trahvi maksta. Minu küsimuse peale, et "kas kuidagi teisiti ei saa?" tõmmati kupeeuks selja taga kinni ja tollimees vastas, et noh saab ikka. Summa 200 rubla oli see, mis tuli jätta tollimehele meeleheaks :-(

Järgmine päev
Päeviku avaleht