Reede, 05.03.1999

Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord

Hommikul IL-62-ga Moskvasse, õhtul Tallinna rongi peale.

Gunnar:

Kirjutatud Gunnari poolt rongis teel Moskvast Tallinna poole.

Päev algas Irkutski lennujaamas vaikselt tiksudes. Mõningad seltsimehed võtsid veel nõuks kartuliputru teha. Sellestki kõhud täis söödud, keerasid kõik, peale minu ja Einari magama. Minul vaja telki kuivatada ja asju pakkida, Einar tahtis lihtsalt kuni lennuni üleval olla. Kella kolmest keerasin ka ise pingile pikali.

Äratus 5.00. Väljas tuiskab kõvasti, mille tõttu lend väljub 1.20.t hiljem (seega 8.15. kohaliku aja järgi). Väljalendu pikendas ka reisijate poolt tekitatud segadus lennukis istekohtade leidmisel. Moskvasse jõudsime 9.15. kohaliku aja järgi. Varem tellitud taksobuss oli meid ikka ära oodanud. Loomulikult ei jäänud bussijuhi poolt märkused tulemata. Normaalne sõit Seremetjevo 1-st Moskvasse võtab aega u. 45 min. Meil aga õnnestus kuni Leningradi vaksalini sõita 2 t. Tuli välja, et bussijuht polnud viimased 5 a. enam Moskvas sõitnud ning on üldse maalt. Sedasi ta siis pakkuski meile ekskursiooni linna vahel. Lõpuks võttis Aleks kaardi välja ja aitas eksinud hingel tõeni jõuda. Peale kõike seda pulli jätkus tal veel tahtmist meilt rohkem raha saada kui alguses kokkulepitud. Probleemi lahendas ärritunud Terje, kes lendas vaesele mehele kallale nagu händkakk, kes näeb eemalt oma poegade juurde roniva vastiku ornitoloogi figuuri.

Rong Eestisse väljus 18.20. Kuni sinnani tegeles igaüks oma soovidega. Peamisteks märksõnadeks kujunesid matkapoed ja raamatupoe kaardiosakond Novõi Arbati t. Natuke veel midagi põske pista ning võiski koduteele asuda.

Nüüdsel momendil pakivad kõik oma asju ümber. Kokkulaenatud varustus vajab ju ometi tagastamist. Õhtu jätkuks on kaks varianti: kas juuakse ära vanakas ja on õhtu nagu ikka või juuakse ikkagi ära vanakas ning otsitakse lisa. Viimane variant jätab õhtu lõpu juba saatuse hooleks

Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord