12.juuli 2005.a. Tõus piki Tekeljuškat

Matka avalehele | Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord

Hommikul 9.00 alustasime liikumist Kara-Tjureki kurule. Eelnevad konsultatsioonid olid välja selgitanud, et on metsas kulgev on laugem rada ja jõe kaldal kulgev järsem rada. Eelmise kahe päeva kogemus sundis otsustama vee olemasolu järgi. Kohe hommikul kohtasime laagripaigas peaaegu et kohalikku vene gruppi, mille juht teada saades, et Einar on ka nende kodumägedes käinud, kamandas välja kitarriga kaaslase, kes meile ühe laulu laulis. Vastu said nad märgi kirjaga Welcome to Estonia.

Tekeljuška jõeke voolab kanjonis ja juua sealt ei saa.

Peatselt selgus, et eelnevate konsultatsioonide käigus olime eksinud loogikareeglite vastu ja ununustatud ka kaks päeva vana kogemus. Nagu lubatud, oli rada järsk. Puhkepeatused möödusid jõe kaunist kohinat kuulates. Järgmine joogikord meie järgmises laagripaigas algas ca 16.00 ja kestis 17.00- ni.

Laagris tabas suurt hulka riideid mingi viirus. Kõige rängemini tabas see Marit, kes õhtu jooksul nõela käest ei pannudki.

Mari ja Sveta. Terve päeva oli meiega kaasa jõlkunud ka kohalik koer.

Otsustasime osa asju järgmiseks päevaks paari tunni tõusutee jagu ette viia. Oli meeldiv jalutuskäik. Maril aga oli tõeliselt õnnetu päev. Hommikupoolikul oli ta ennast mingitel kividel marrastanud, laagripaika jõudes lagunesid riided ja meie asjade etteviimise käigus kukkus suur kivi jõkke just Mari vahetus läheduses. Ja nii mitu korda järjest.

Matka avalehele | Eelmine päev | Järgmine päev | Sisukord